Yrd.Doç.Dr. Vehbi ALTUNÇUL


Sudan sebepler

Sudan sebepler


Saygıdeğer Tekin Haber Gazetesi okurlarım, yaz, kış her mevsim vücudumuzun su ve minerallerini dengede tutmamız gerekmektedir. Aksi takdirde kaybedilen su ve minerallere bağlı olarak bazılarımızda halsizlik belirtileri de ortaya çıkacaktır. Her ne kadar, “havadan sudan nedenler” diye küçümsediğimiz su, bazı durumlarda eksikliği nedeni ile bizleri yatağa düşürebilir, hatta ölüme dahi neden olabilir. Ancak, bilmeliyiz ki fazlalığı ise su zehirlenmesine yol açabilmektedir. Su ile ilgili önemli diğer bir durum ise spor yapanlarda, fırın çalışanlarında suyun önemini daha da artırmaktadır. Unutmamalıyız ki, sporcu olalım veya olmayalım, su her zaman bizler için çok önemlidir ve eksikliği sağlığımız açısından bazı sıkıntılar oluşturabilmektedir. Kısa söylemek gerekirse su abu-hayattır. Bu değerli kaynak ile ilgili siz değerli okurlarımla, ilginizi çekeceğinizi umduğum, bazı bilgileri paylaşmak istiyorum.
Şöyle ki; su, organ ve dokulara besin öğeleri taşımasını sağladığından yaşam için bir temel oluşturmaktadır. Kan hacmini korumakta ve vücut ısının düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. Su, hem besinlerle hem de içeceklerle alınabilmektedir. Ayrıca, enerji üretimindeki metabolik........

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.