Hülya Yalım


SEÇİM KAHRAMANLARI

İktidar sevdasıyla yürütülen tutarsız yaklaşımlarla gittikçe siyasetten soğuduğumuz bir dönemde,açıklanan aday adayları arasında her şeyden önce insanlığına kefil olunacak adayların isimlerini görmek ne kadar mutluluk verici.


İktidar sevdasıyla  yürütülen tutarsız yaklaşımlarla gittikçe siyasetten soğuduğumuz bir dönemde,açıklanan aday adayları arasında her şeyden önce insanlığına kefil olunacak adayların isimlerini görmek ne kadar mutluluk verici.
Malum İstanbul Türkiye seçimlerin genel prototipini oluşturduğundan, buradaki aday adayları açıklandıkça siyasi partiler hamlelerini oluşturmakta gecikmiyorlar fakat kamuoyunu heyecanlandıran birkaç aday her zaman ön plana çıkıyor.
İtiraf edeyim ismi zikredilen adaylar arasında beni en çok, büyükşehir belediye başkan  aday adayı Sırrı Süreyya Önder ile,Fatih belediye başkan  aday adayı İlhan Dabakoğlu’nun adları umutlandırdı.
Sırrı Süreyya Önder’in adaylığını duyduğum ilk anda “Guguk Kuşu” filmindeki Jack Nicholson’nun canlandırdığı  McMurphy karakterine benzettim . Hani taştan yapılmış bir  çeşmeyi topraktan ayırıp taşıma girişimde bulunan ve başaramayınca da “en azından denedim” diyen  McMurphy’ye.
Bu yüzden Önder’in kazanıp kazanmaması çok önemli değil, denemesi bile bana çok anlamlı geliyor.
İlhan Dabakoğlu’nun Fatih belediye başkan aday adaylığını Cumhur Amca’yla paylaştığımda,yıllar önce Siirt’te belediye başkan yardımcılığı yaptığı dönemde verdiği hizmetten dolayı halkın sevgi ve saygısını kazanan Dabakoğlu’na Cumhur Amca tarafından    “Kasabanın Sırrı” filminde  Anthony Quin’nin canladırdığı İtalo Bombolini  ismi  verildiğini bu vesileyle öğrendiğimde gerçekten çok şaşırdım.
Bambolini verdiği mücadele ile bir kasabayı kaostan çıkarıp, hiç öyle beklentisi   yokken halkın kahramanı oluyor aslında.
“Olaylar mı kahramanları,kahramanlar mı olayları yaratır” bu çetrefilli soruya cevap vermek zor ama gerçek olan şu ki; kahramanlar zafere ulaşmaktan ziyade uğruna savaştıkları  davalarından vazgeçmemekle kendilerini gösteriyorlar.
Diş hekimliği ile değil; adamlığıyla, belediye başkan yardımcılığı tecrübesiyle değil; adaletli cesur  duruşuyla zihinlerde yer eden İlhan Abinin de böyle bir göreve yüreğini koyacağından kimsenin şüphe duymayacağı açık.
Bu iki yürekli adamın  seçilip seçilmemeleriyle ilgilenmeden sadece aday adayı olduklarını açıkladıklarında , heyecanlanıp  duygularımı paylaşmak istedim.
Gerisi mi ? Ya tutarsa …
Pandora’nın Kutusu’nda hala umudun varolduğuna inanmaya aynen devam….
Viva Banbolini ve sonu zafer olmasa da denemekten sakın vazgeçme  McMurphy.
Size inanan  sandığınızdan fazla insan var.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.