Ahmet TEKİN


Sayın İmamoğlu, Genel Başkanın güvenini neden sarstınız


Sayın başkan Ekrem İmamoğlu
Seçimlerden sonra hemen değişim istiyorum diye başkaldırdınız. Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Beylikdüzü’nde Büyükşehir’de sizi başkan yapmak için Ankara’dan kalkıp geldi ve sizi belediye başkanı yapmak için elinden gelen yetkisini kullanarak büyükşehire sizi aday gösterdi. Ayrıca her zaman sizin yanınızda olacağının sözünü verdi. Siz büyükşehir belediye başkanı oldunuz ve başarılı çalışmalarınızn olduğunu kimse inkar edemez. Gerçek CHP’liler hep yanınızda yer aldı. Ama genel seçim yapıldıktan sonra neden dönüş yaptınız? Genel başkanın size duyduğu güveni neden sarstınız? Sayın başkanım belki bilmiyorsunuz ben Doğu Perinçek ile 40 yıl çalıştım. Doğu Perinçek cezaevinden çıktıktan sonra bayrağın rengini değiştirdi diye ben istifa ettim. 1 yıl sonra CHP Büyükçekmece’den beni partiye çağırdılar ve gelmem için ikna ettiler. Partiye üye oldum. Bende devrimci düşünce olduğu için partinin hatalarını gördüysem de hiçbir zaman karalamada bulunmadım. Siz beni yıllardır tanıyorsunuz. Yıllardır hem ilçeleri hem büyükşehiri karşılık beklemeden gazetemde göklere çıkardım. 
Gelelim sizin çalışmalarınıza…
Çalışmalarınızdan başta söylediğim gibi kimse şikayetçi değildi ama büyükşehire binlerce işçi aldınız ama CHP’den 500 kişinin dahi işe alınmadığını söylüyorlar. En çok ismini yazmadığım bir partiden işe alım yaptığınızı söylüyorlar. O partiyi anlamışsınızdır. Şunu diyebilirsiniz; Bu yazdıklarım doğru değildir. 
Seçimlerde bir gazeteci olarak az da olsa partileri takip ettim. En çok güvendiğimiz sağ bir partinin ilçe başkanları, vekil adayları bir oy bize bir oy Kılıçdaroğlu’na dedi fakat arkasındaki kitle ‘Biz kızılbaşa mı oy vereceğiz’ dediler. Bunu niye yazdım? Türkiye’de 50 yıldır CHP’yi Alevileri camilerde propaganda yaparak dinsiz göstermeye çalıştılar. Aslında Aleviler peygamber soyundan gelmektedir. Müslümanlığı bilseler bu çamuru atmazlar. Öyle ki İyi Parti’nin bir vekili bunu açık açık televizyon ekranlarında söyledi. Yavuz Ağıralioğlu Kılıçdaroğlu’nun alevi olduğunu ve desteklemeyeceğini söylemişti. Yıllardır yandaş medyada Kılıçdaroğlu ve CHP’yi karalama kampanyaları devam ediyor. Kılıçdaroğlu’nun hatası şuydu; seçime 5 parti ile gidilecekti. İyi Parti tekrar masaya alınmayacaktı. Ankara’da Saadet Partisi Genel Merkezi’nde yapılan açıklamadan bir gün önce İyi Parti’nin genel başkanı çok sert bir açıklama yapmıştı. Konuşması çok sertti. 
Aslında sağ partiler 60 yıldır Türkiye’yi yönetiyorlar. Kılıçdaroğlu Türkiye’de kardeş kavgası olmasın diye bunlarla birleşti. 
Aslında Türkiye’de çeşmenin suyu hep sağa akmıştır. Solculara sosyal demokratlara hep komünist denildi. 
Sayın Ekrem İmamoğlu, Kemla Kılıçdaroğlu kaç kere saldırıya uğradı. Siz ilçe başkanlığı yaptınız. Beylikdüzü Belediye Başkanlığı ve şimdi de büyükşehir belediye başkanısınız. Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıları hiç kınamadınız. Araştırmalarımda İstanbul’da 39 ilçenin meclis üyelerine baktığımda yüzde 60 oranında sağcı meclis üyeleri var. Bir gazeteci olarak gördüklerimi yazdım. 
 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.