Ahmet TEKİN


Parti liderine sahip çıkmadı

Parti liderine sahip çıkmadı


Kılıçdaroğlu CHP’nin genel başkanı olduktan sonra Türkiye’de partiler Kılıçdaroğlu’na karşı hiç iyi bakmadılar. Türkiye çapında CHP örgütleri genel başkanlarına hiçbir zaman iyi bakmadılar. 
Mecliste saldırıya uğradı, Güneydoğuda PKK’nın saldırısına uğradı, şehit cenazesinde saldırıya uğradı. Önüne kurşun atıldı, yumruk yedi… Cenazede bulunan devletin en üst düzey yönetimi bu saldırılara ses çıkarmadı. CHP örgütleri bile genel başkanına sahip çıkmadı. Belki de Alevi kimliğinden dolayı sahip çıkmadılar ve düşmanları da rahatlıkla Kılıçdaroğlu’na saldırdılar. Örneğin bu saldırılar Devlet Bahçeli’ye yapılmış olsaydı neler olurdu? Örgütler bile genel başkanına yapılanlara susarsa CHP iktidar olabilir mi? Neden sahip çıkmadınız genel başkanınıza?
Türkiye çapında sağcılar CHP’yi ele geçirmişler. Partinin yüzde 40’ı sağcı olmuş. CHP kendi özüne dönmek zorunda. Genel başkanına sahip çıkmak zorunda. Bugün de televizyonlarda CHP Genel Başkanına saldırılar hakaretler devam ediyor. CHP iktidar olmak istiyorsa genel başkanına sahip çıkmak zorunda. CHP’nin avukatları görevlerini yapması lazım. Genel başkanına karşı yürütülen bu saldırıların hesabını sorması lazım. Kılıçdaroğlu partinin başında kalmalı. Bugüne kadar tek başına mücadele etti. 
Bütün CHP’lilere sesleniyorum; Cumhuriyete, Atatürk’e, laikliğe sahip çıkmalısınız. Kılıçdaroğlu’nun bir sonraki kongrede tekrardan genel başkan olması gerekiyor. 
Ve Kemal Kılıçdaroğlu sahipsiz değildir.
 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.