Yrd.Doç.Dr. Vehbi ALTUNÇUL


KIŞ MEVSİMİNİ KARŞILAMAYA HAZIR MIYIZ?

3 ay süreyle içinde olacağımız çetin kış mevsiminin kendini olanca şiddetiyle hissettirdiği bu günlerde, gripal enfeksiyonlarda olabildiğince artış göstermektedir.


Saygıdeğer Tekin Haber Gazetesi okurlarım, Bu gün takvimler 25 Aralık 2022 tarihini göstermekte, yani 3 ay süreyle içinde olacağımız çetin kış mevsiminin kendini olanca şiddetiyle hissettirdiği bu günlerde, gripal enfeksiyonlarda olabildiğince artış göstermektedir. İnsanlarımız bu sıkıntıları nasıl atlatacağının endişesine kapılmışlardır. Biliyoruz ki kış ayları soğuk havalar nedeniyle hastalıkların arttığı ve bağışıklık sistemimizin ve vücut direncimizin en dibe vurduğu dönemlerdir. Bu mevsimde vücudumuzun daha fazla vitamine ihtiyaç duyduğu dönemlerdir. Özellikle kış sebzeleri de bu dönemde imdadımıza yetişen en yararlı besin kaynaklarıdır. Özellikle antioksidan etkiye sahip olan kış sebzeleri vücudumuzun savunma mekanizmasını güçlendirmekte ve bizleri grip, soğuk algınlığı gibi benzeri hastalıklardan korunmamıza büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Saygıdeğer okurlarım, bu ay ki yazımda sizlere beslenmenizde büyük ölçüde yardımcı olabileceğini düşündüğüm sebzeleri ve muhteviyatı ile ilgili bilgileri aktarmak istiyorum. Şöyle ki; Kereviz ve Yararları İyi bir antioksidan sebze olarak bilinmektedir. Aynı zamanda sindirim sistemini rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Kerevize özel kokusunu veren fitalid maddesi, kandaki stres hormonunu azaltmakta ve damarların dilatasyonuna (genişlemesine) ve kolesterolün düşmesine neden olmaktadır. Karaciğeri koruma özelliğine Ayrıca; Hepatit B ve C hastalarına büyük yararı olup, haftada en az bir defa yemeleri önerilmektedir. Lahana ve Yararları Kandaki şeker miktarını düşürmekte ve vücutta biriken toksik maddelerin büyük oranda atılmasını sağlamaktadır. A, B ve C vitaminleri açısından zengindir. Bol posa ve lif içermektedir Bağırsak kanserine karşı koruyucu özelliğe........

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.