Süleyman Çelikcan


“İNCİRLİK” ÖNÜNDE TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ’NDEN 2023 ÜN EN ANLAMLI EYLEMİ!

30 Aralık Cumartesi günü Türkiye Gençlik Birliği’nin Adana’da düzenlediği “İncirlik’e el konsun Amerika defolsun” yürüyüşü, NATO’nun İncirlik hava üssü önünde yapılan basın açıklamalı mini mitingle sonuçlandı.


30 Aralık Cumartesi günü Türkiye Gençlik Birliği’nin Adana’da düzenlediği “İncirlik’e el konsun Amerika defolsun” yürüyüşü, NATO’nun İncirlik hava üssü önünde yapılan basın açıklamalı mini mitingle sonuçlandı. Adana merkez parkı civarında toplanan TGB’li gençlere bazı kitle örgütleri ve Vatan Partisi’ de destek verdi. Buradan başlayan yürüyüş korteji 6 minareli cami yanındaki köprüye kadar yürüdü. Burada otobüslere binen yürüyüşçüler Ceyhan yolu üzerinden İncirlik’e geldiler. Adana Ceyhan yolu üzerinde bütün yürüyüşçüler araçlardan inerek kortej halinde ve yürüyerek İncirlik hava üssü önüne geldiler. Yürüyüşçülerin ellerinde Türk bayrakları TGB flamaları ve Atatürk resimleri vardı. Bu eyleme 1000 kişiden fazla kadınlı erkekli insan katılırken bunların büyük çoğunluğu gençlerden oluştuğu gözlemlendi.

TGB’li önderliğindeki yürüyüş korteji İncirlik üssü önüne gelesiye kadar ve yapılan basın açıklaması esnasında İncirlik halkından da alkışlı destek aldığı görüldü. Eylem boyunca protesto edilen, Amerikan emperyalizmi ve İsrail Siyonizm’i ile PKK terör örgütü oldu. Bu nedenle atılan sloganlar: Kahrolsun Amerikan emperyalizmi. Kahrolsun İsrail Siyonizm’i. Bağımsız Filistin. İncirliğe el konsun coniler, caniler defolsun. Mehmetçiğin katili Amerika’dır. Burası eşkıya yatağı. NATO çıkalım bağımsız Türkiye. Atatürk gençliği görev başında. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Vatan sana canım feda. PKK’ yı besleyen Amerika’dır. Şeklindeydi.

Basın bildirisini okuyan, Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin şöyle dedi. Amerika desteğiyle Gazze’de İsrail Siyonizm’i Filistinlilere “soykırım” yapıyor. Yine ABD ve NATO’nun silahı ve desteğiyle PKK terör örgütü 12 Mehmetçiğimizi şehit etmiştir. Esasında emperyalist Batının bütün silahlı hamlelerini hedefi Türkiye Cumhuriyetidir. Ülkemiz ve devletimizdir. Çünkü Amerika’nın kuracağını ilan ettiği “kukla Kürdistan” yani 2. İsrail için her araç gereçle ve her türlü tehdidi Türkiye’ye yapmakta ve kuklalarıyla saldırmaktadır. 

AKP İktidarı hala ABD’ye müttefikimiz deyip NATO’nun dediklerine boyun eğmektedir. Bu durum karşısında Filistin için söyledikleri “kandırmacadan ibaret” olmaktadır. Çünkü: İncirlikten ve Kürecikten sağladığı imkânlarla Amerika sayesinde İsrail Filistin halkına ölüm yağdırmaktadır. Hâlbuki Türkiye Devleti, İncirlik ve Kürecik üslerine el koymakla Filistin davasına ve ülkemizin bağımsızlığına en büyük katkı olacaktır. Buradan hükümete sesleniyoruz: Amerika’dan NATO’dan korkmadan direnmek için Rusya, İran ile beraber davranarak ve Suriye devletiyle el sıkışıp askeri birliktelik sağlayarak Amerika ve onun terör örgütü PKK yi bozguna uğratabiliriz. TÜRK MİLLETİ HÜKÜMETTEN BU TAVRI İSTEMEKTEDİR.   Bu açıklamalar sonucunda eylem olaysız bitirildi. 

 BU EYLEM PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BÖLGEMİZ KAN REVAN İÇİNDE VE 12 ASKERİMİZİN ŞEHİT EDİLMESİ SONUCUN DA YAPILMASI 2023 YILINI EN ÖNEMLİ VE NİTELİKLİ EYLEMİ OLMUŞTUR.

 

     31.12.2023 Süleyman ÇELİKCAN

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.