Ahmet TEKİN


Hacı Bektaş Veli ziyareti

Hacı Bektaş Veli ziyareti


Büyükçekmece Cem Evi Hacı Bektaş Veli ziyareti için iki ay evvelinde çalışmalara başladı. Selahattin Abacı başkanlığında yönetim kurulu ile birlikte özverili bir şekilde ziyaret hazırlıklarını sürdürdüler. Bu süreçte yoğun talep doğrultusunda dört adet otobüs kaldırıldı. 15 Eylül Cuma akşamı yola çıkıldı. Yol boyunca Cem Evi olarak canlarımıza lokmalar verildi. Hacı Bektaş Veli türbesine yakın olan Beş Taşlar mevkine varıldı ve orası ziyaret edildi., ardından Çilehane (Delikli Taş) olarak bilinen ziyarete gidildi. Burada Yedi ulu Ozan Anıtları ve var olan ozanlarımızın anıtları da ziyaret edildi. Bu süreçte aynı zamanda da ülkemize ve Dünya’ya güzel mesajlar veren Aşık Mahzuni Şerif’in mezarı ziyaret edildi. Bu süreç içerisinde kurbanları olan canlarımızla birlikte Cem Evi Başkanımız Selahattin Abacı, yönetim ve dede kurbanları tekbirlenip tığlanması için hizmette bulundular. Toplamda 200 kişiye yakın canlarımızla kuırban  pay edildi. Konaklayacağımız yer olan Karaca Ahmet Dergahı’nda cem erkanımız gerçekleştirildi. Ertesi günün sabahında kahvaltı yapıldı ve ardından Kapadokya bölgesi için yola çıkıldı. Kültür gezisinin ardından dönüş yolunda Tuz Gölü’ne varıldı. Daha sonra dönüş yolu için harekete geçildi. 
Hünkar Hacı Bektaş Veli Türbesi’ne yüzyıllardır Alevi toplumu niyaz olmaya gider, orada Hakktan şefaat diler. Hünkarın aracılığı ile dua ederler. anadoluda Alevi inancın yayılmasında büyük katkıda bulunan ve kerametleriyle birçok cana himmet eyleyen aynı zamanda Yunus Emre’nin dahi Taptuk Emre’ye gönderilmesinde aracı olmuştur.Nişaburdan gelen ve Suluca Karahöyük bölgesinde başlayan bu ulu dava hünkarın öncülüğünde başlamış gönlünde Hakk Muhammed Ali sevgisini barındıran ehlibeyt yoldaşları günümüzde halen bu sevgiyi yaşatmakta ve sürdürmektedir. Deliktaş geçerek kendini hünkarın da dediği gibi ‘ölmeden evvel ölünüz’ düsturuyla sorguya çeken inanan cümle canlar her yıl buraları ziyaret etmektedir. Barışın, sevginin ve hoşgörünün her daim var olduğu bir Dünya dileğiyle Büyükçekmece Cem  Evi Hizmetlerini Hakk kabul eylerse gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Tekin Haber Gazetesi Sahibi Ahmet Tekin olarak Büyükçekmece 8BABED) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Abacı’ya ve yönetimine verdiği bilgilerden dolayı şahsım, gazetem ve canlar adına teşekkür ederiz. Yıllardı Hacı Bektaş’a gazeteci kimliğimle gidiyorum ve bu gidişte Büyükçekmece Cem Evi ve yönetimi 4 otobüs insan götürdü. Üzülerek söylüyorum ki Hacı Bektaş’a giden canlardan bazıları Hacı Bektaş2a gitmiyor. Peri Bacalarını görmek için bizim Büyükçekmece Cem Evi’nin kullanarak gidiyorlar. Yolda Hacı Bektaş’tan çıktıktan sonra Peri Bacaları’na gidildiğinde arabanın içinde canları rahatsız edenler oldu. Bundan sonra özellikle bütün cem evlerine örnek olması için kültür gezisine gidenler ayrı gitsinler, Hacı Bektaş’ı anmak için ayrı otobüslerle gitsinler. Cem Evlerinde Alevi kültüründe Hacı Bektaş’a gitmek hac sayılıyor. Onun için kurbanlar kesiliyor, ibadet yapıluıyor, Kurbanlar kesildikten sonra akşam cem oluyorlar. Özellikle şunu söylüyorumHacı Bektaş’ı tanımayanlar cem yönetimi gitmeden Hacı Bektaş’ın gitme sebeplerini anlatmaları şarttır. Aksi takdirde Cem evleri bazılarının zevkine göre kurulmamıştır. Bin yıllar önce dedelerimiz Alevi kültürünü, Alevi dinini ne zorluklarla bugüne getirmişlerdir. Bunu bilmeyen bazı dedeleryönetimi uyarmak zorunluluğu vardır. ama dede denen yurttaş Alevi kültürünü bilmiyorsa Alevilerin bu zamanda yüzde doksanı yıllardır unuttuğu için şimdi dedelerin görevi gelip cem evinde yatmak değil, çalışıp gerçekleri öğrenmektir. Ve dedeleri denetleyecek bir kurum olması şarttır. O denetim sistemi olmazsa Alevi kitlesi gerçek dinini bilmez. Yaşım itibarıyla çok cem evleriyle Hacı Bektaş Pirin huzuruna çıktım. Bu son gidişimde bunları yazmak zorunda kaldığım için üzgünüm. İnşallah bundan sonra böyle bir şey olmaz. Saygılarımla 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.