Süleyman Çelikcan


BASINA VE KAMUOYUNA ZORUNLU AÇIKLAMA

BASINA VE KAMUOYUNA ZORUNLU AÇIKLAMA


BASINA VE KAMUOYUNA
ZORUNLU AÇIKLAMA

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu olarak 28.10.2023 tarihinde  yapılan Olağanüstü Genel Kurul’un 1. Toplantısı’nda Kanun ve Tüzüğümüzün aradığı salt çoğunluktan fazla delege ile toplanılmış ve Genel Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu asıl ve yedek üyeleri seçilmiştir.  Ancak eski yönetim kurulu başkanı Mehmet Şahin’in Dernekler Kanunu Yönetmeliği’nin 15. maddesindeki bir haftalık süre içerisinde defterleri teslim etmemesi nedeniyle görev dağılımı yapılamamış yani Merkez Yürütme Kurulu seçilememiştir.
Bu arada, defterlerin kasıtlı olarak teslim edilmediği anlaşıldığından, Ankara Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne bu maddeye dayanılarak dilekçe ile başvuru yapılmış ve defterlerin verilmesi müdürlükçe uygun görülerek defterler onaylanmış ancak halen yönetim kurulumuza teslim edilmemiştir.
Bu gecikmelerden yararlanan ancak hukuk tanımayan 1. Toplantıya katılmayan Eski Genel Başkan Mehmet Şahin ve 1. Toplantıya katılan/oy da kullanan Eski Genel Sekreter Ali Rıza Özkan’ın öncülüğünde 11 Kasım 2023 Cumartesi günü Olağanüstü Genel Kurulun 2. Toplantısı yapılmış ve alenen hukuk çiğnenerek, 1. Toplantı sonucuna rağmen hukuka aykırı olarak toplanan bir kısım delegeler, sözde yönetim kurulu ve denetim kurulu asil ve yedek üyelerini seçmişlerdir.
Eski Genel Başkan Mehmet Şahin sosyal medya hesabından ‘güven tazelediklerini’ söyleyerek 2. Toplantı sonucunun duyurusunu yapmıştır.

Eski Genel Başkan Mehmet Şahin ve 1. Toplantıya katılan/oy da kullanan Eski Genel Sekreter Ali Rıza Özkan’ın öncülüğünde Dernekler Kanunu’na muhalefet suçu başta olmak üzere birçok suç işlendiğinden tüm ilgililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacak ve hukuk önünde hesap sorulacaktır.
Aşk ile
1. TOPLANTIDA SEÇİLEN
YÖNETİM KURULU
ÜYELERİ

Hüseyin Değerli
Fatih Süter
Süleyman Çelikcan
İzzet Uludağ
Mehmet Öz
Müslüm Toraman
Çiçek Toprakezer
Hüseyin Durukalp
Teyyar Tokmak
Ali Asker Koç
Maarif Maldan
Metin Korkmaz
Levent Tosun

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.