Yrd.Doç.Dr. Vehbi ALTUNÇUL


30 Ağustos

30 Ağustos


30 Ağustos Zafer Bayramının şanlı tarihimizde ki yeri ve önemi çok büyüktür. Tarihimiz zaferler, güzel günler ve bayramlar ile taçlanmıştır. Ülke olarak bu değerlerin bilincinde olmak, bunlara sahip çıkmak ve korumak zorundayız. Allah bu güzellikleri elimizden almasın. Evet, Türk tarihi zaferlerle doludur demiştim. Ancak, 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı, Türk ulusunun yeniden dirilişi olarak tarihe geçmiştir. Malazgirt Savaşı’yla (1071) ile birlikte 26 Ağustos’ta Anadolu’nun Türklere kapıların açan kahraman ordumuz; Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle de Anadolu topraklarının Türk Vatanı olduğunu önünde durulmaz bir iradeyle düşmana ispatlamış ve bizlerin günümüzde de gururlanmamıza neden olmuştur. Ve yine ulusumuzun iradesiyle Cumhuriyet kurulmuştur.
Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa, Batı Cephesi Komutanı ve İnönü Savaşları kahramanı İsmet Paşa ve Genelkurmay Başkanı........

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.