CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ahmet Özer basın mensuplarıyla bir araya geldi.

CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ahmet Özer basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve yapacaklarını anlattı.

SİYASET 24.02.2024 17:52:00 235 0
CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ahmet Özer basın mensuplarıyla bir araya geldi.

CHP Esenyurt İlçe başkanı Hüseyin Ergin ilk önce basın mensuplarına teşekkür etti ve sözü Ahmet Özer’e bıraktı.

‘’Değerli basın emekçileri, gazeteciler, bu davete icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Benim adım Ahmet Özer. İlk defa sizinle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Demokrasinin üç temel unsuru vardır. Dördüncüsü Anayasa’da yazılı olmasa da medyadır. Ben sosyoloji profesörü, siyaset bilimci ve yerel yönetimler uzmanıyım. Üç üniversite bitirdim. Biri Hacettepe, biri ODTÜ. Esenyurt Türkiye’nin en büyük ilçesi. Nüfusu gayrıresmi 1 buçuk milyon. Esenyurt’un kentleşmesinin zorluğu karşısında üç engel var. Biri ekonomik sorunlar. İnsanlar akşam eve ekmek götürme derdinde. Ayrıca Esenyurt’ta demografik bir şişme var. İstanbul’da en çok bu bölgeye göç geldi. Avrupa’da bir şehrin nüfusunun ikiye katlanması 200-300 yıl sürüyor. Bizde ise 20-30 yıl. Esenyurt’ta kötü bir yapılaşma var. Bir şehre gittiğinizde otoyolları ve binaları çürükse orada kötü bir yönetim vardır. İnsanlar daha agresif olur ve suç fazla olur. Esenyurt’un birde eğitim sıkıntısı var. Bizim en değerli varlıklarımız çocuklarımızdır. Ayrıyeten sağlık sıkıntısı da var. Koskoca Esenyurt’ta 1 devlet hastanesi var. Yeşille ilgili sorunlar var. Park ve bahçe sıkıntısı var. Esenyurt’un en çok sıkıntılı olan yer olduğunu biliyoruz. Yoksul vatandaşlarımız için aşevi projemiz var. Şiddet gören kadınlar için sığınma evleri, gençler için kültür sanat müzeleri düşünüyoruz.’’ dedi.

Prof. Dr. Ahmet Özer kimdir?

1960’ta Van’da doğdu. Muradiye Ortaokulu’ndan sonra Van Atatürk Lisesi’nde başladığı lise eğitimine Hakkari Lisesi’nde sürdürdü. 1977’de Diyarbakır Lisesi’nden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi, Van eğitim enstitüsü ve Çukurova Üniversitesi olmak üzere 3 üniversite (Sosyoloji, felsefe, işletme eğitim bilimleri alanında) bir lisans iki ön lisans bitirdi. Hacettepe’de ‘’Aşiret Düzeni’’ teziyle sosyoloji, ODTÜ’de ise ‘’ Karl Popper ve Thomas Kuhn’un Bilim Felsefelerinin Karşılaştırılması’’ ile bilim ve siyaset felsefesi alanlarında olmak üzere iki master yaptı. ‘’GAP’ın sosyoekonomik ve politik boyutları’’ konusunda Hacettepe’de doktora yaptı. 1997 yılında Mersin Üniversitesi’ne yardımcı doçent olarak geçti. İki yıl sonra aynı üniversitede ‘’Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Toplumsal Kurum ve Düşüncelerde Süreklilik ve Değişme’’ teziyle doçent oldu. Ödüllü ve başarılı bir doçent olmasına rağmen siyasal duruşu nedeniyle Süleyman Demirel Üniversitesine gönderildi. 2009 yılında ABD’de yaptığı araştırmalar sonucu yazdığı ‘’11 Eylül, ABD Türkiye ve Küreselleşme’’ taktim tezi ile SDÜ’de profesör oldu. Toplamda 36 kitap yazdı. Çok sayıda ödülü var. Evli ve iki çocuk babası olan Özer, üç dil biliyor.


Pazar 22.5 ° / 13.8 °
Pazartesi 22.5 ° / 13.7 °
Salı 22.6 ° / 13.4 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.