CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi meclis üyelerini tanıttı.

CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'na belediye seçimlerinde meclis üyeliğine başvuran 55 kişi aday adayı oldu.

SİYASET 3.02.2024 12:00:00 329 0
CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi meclis üyelerini tanıttı.

CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'na belediye seçimlerinde meclis üyeliğine başvuran 55 kişi aday adayı oldu. Meclis üyeliğine başvuran adaylar tanıtıldı. Toplantıya çok sayıda partili katıldı. Eğitim sorumlusu İlhan Çalışkan meclis üyelerini kürsüye çağırdı. CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi kürsüde meclis üyesi adaylarına konuştu.

Sayın Divan
Sayın üyeler, 
Doğru günde doğru yerdesiniz. HOŞGELDİNİZ. Sizleri saygı ile selamlıyorum.

Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, İnönü’de, Sakarya’da, Kocatepe’de, Dumlupınar’da…bu topraklar için canlarını verenler adına, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve silah arkadaşları adına sizleri bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum. Arkasından İstiklal Marşı’nı birlikte söyleyeceğiz. 
Cumhuriyet Halk Partisi Büyükçekmece’de aday adaylığı süreci tamamlandı. Büyükçekmece’de CHP adına 31 Mart 2024 belediye başkanlığı için yapılacak seçimde Sayın Dr. Hasan Akgün aday gösterildi, hayırlı olsun. İlçe yönetimi olarak bizler adayımız Sayın Dr. Hasan Akgün’ün etrafında kenetleneceğiz. Şimdiden başarılar diliyorum. 
İsterdim ki diğer aday adaylarımızda burada olsunlar, birer konuşma yapsınlar; belediye başkan adayımızın yanındayız, desteğimiz tamdır desinler. Bunu çok isterdim. Katılmadılar, kendilerine güzellikler diliyorum. Desteklerini hasretle bekliyorum. 
İBB’de Ekrem İmamoğlu’nun, Büyükçekmece’de Dr. Hasan Akgün’ün yanında olacağız.
Hiç kimse adaylar konusunda yerliydi, yabancıydı diye konuşmaya kalkmasın.
Biz ATATÜRK milliyetçisiyiz. Bu tanım ‘’ Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halka’’ Türk milleti denir. Kafatasçılık yok, ırkçılık yok, kan bağı aranmaz, şoven duygu yok. Bu bayrağın dalgalandığı her yer bizim için kutsaldır. 
Türk kavramında; lazıyla, çerkeziyle, pomağıyla, romanıyla, yörüğüyle, Kürdüyle, alevisiyle, sunisiyle, kadınıyla, erkeğiyle herkes eşittir. Yalnız Türk olmak zor iştir birazda övünelim. 
Türk olmak; Anadolu’da, Hâce Bektaş Veli’dir, Karacaoğlan’dır, Pir Sultan Abdal’dır, Yunus Emre’dir, Aşık Veysel’dir.
Türk olmak; Adana’da pamuk, Trakya’da ayçiçeği, Ege’de incir ve üzüm, Konya’da buğday, Antalya’da narenciye, Karadeniz’de fındık ve çay yetiştirmektir.
Türk olmak; Sarıkamış’ta donmaktır, Çanakkale’de şehit olmaktır, İnönü’de, Sakarya’da Dumlupınar’da vuruşmaktır. Yedi düvele meydan okumaktır. Emperyalizme kafa tutmaktır, anti emperyalist olabilmektir. 
Ben burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün torunlarını, Yüzbaşı Selahaddin’in akrabalarını, Tıbbiyeli Hikmet’in kuzenlerini görüyorum. Zor günlerin insanısınız bunu biliyorum.
Sizler Trakya’da kızan, Sakarya’da koçan, Ankara’da seymen, Giresun’da uşak, Elazığ’da gakko, Erzurum’da dadaş, Kahramanmaraş’ta Sütçü İmam, Gaziantep’te karayılan, Aydın’da zeybek, İzmir’de efe olurusunuz. Sizleri kocaman kucaklıyor ve saygılarımı sunuyorum.

 


Pazar 22.5 ° / 13.8 °
Pazartesi 22.5 ° / 13.7 °
Salı 22.6 ° / 13.4 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.